Wednesday, November 18, 2009

PENTERJEMAH BAHASA : Bi-I Bi-M (ENGLISH KE MALAY)

Salam sejahtera kepada pengunjung Blog Imabiz... hari ini imabiz nak cerita tentang satu software yang menarik bagi imabiz.. sebab imabiz nie BI (English language) gagal.. so kurang sket la dengan bahasa inggeris nie ( bukan tak faham tau )... jadi imabiz gune satu software nie... menarik la... sebab kadang-kadang imabiz download artikel BI.. so sukar skit la nak paham... dengan software nie imabiz leh paham la sebab software nie translate dari BI ke BM ( Bahasa melayu )...

Software yang imabiz maksudkan adalah Program Penterjemah Bi-I - Bi-M, program ini dihasilkan oleh saudara Saharuddin atau lebih dikenali di Forum dengan nama nick snid73... hah.. dahsyat tue... rakyat Malaysia yang buat nie.. jadi sokong la barangan buatan Malaysia... hehe.. promo la skit...Program ini di cipta menggunakan EXCEL... (memang respek la.. imabiz pun tak tau.. yang imabiz biase dengar menggunakan visual C++).. so, program nie memudahkan kita untuk memngubah artikel BI ke BM dan boleh la kita share di laman web artikel atau leh la post kat Blog anda kan...

Jadi rakan-rakan sume boleh lah mencuba produk gempak nie.. sebab anda boleh download free version atau versi percuma untuk anda mencuba dahulu... software ini anda boleh download di Freelancer - Translator - Programmer (VBA Excel)

Untuk Download Sila Klik DI SINI

SELAMAT MENCUBA

0 comments:

Post a Comment

 
"Semoga Tahun 2011 Menjadikan Kita Lebih Baik Dari Tahun Sebelum-Sebelumnya"
" Suatu Kejayaan Yang Dikecapi Dengan Kepayahan Lebih Nikmat Daripada Suatu Yang Mudah Di Perolehi... Untuk Mencapai Kejayaan Bukanlah Suatu Yang Mudah.. Perlu Perancangan Dan Perlaksaan Yang Rapi.. Sekali Gagal Bukan Bermakna Gagal Selamanya... Bangkit Dan Teruskan Perjuangan... Pasti Cahaya Gemilang Akan Kelihatan... "
" Belajar dan Terus Belajar Adalah Penting Dalam Hidup Ini... Untuk Mencapai Kejayaan, Belajarlah Untuk Memantapkan Lagi Pengetahuan Di Dada... Bila Sudah Berilmu... Praktikkanlah Supaya Kita Lebih Mahir Dan Tidak Lupa.. Bila Sudah Berjaya.. Janganlah Sombong... Kongsilah Ilmu Bersama-sama.. "

Blog Imabiz Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template