Thursday, October 6, 2011

Keseronokkan Kepuasan Adalah Ketagihan

salam sejahtera semua... lama tak buat entry kat blog nie... faktor utama adalah disebabkan imabiz skrg guna BB very slow connection dan faktor kedua adalah sibuk ( sibuk la sangat.. sibuk berfesbuk je.. hehe...)



apa sebabnya imabiz jadi addict untuk beronline... sebab imabiz seronok buat blog.. seronok perkara yang mendatangkan hasil dan kepuasan apabila melihat blog / perkara yang kita buat membuahkan hasil... so.... buat sesuatu perkara sehingga anda merasa seronok... sehingga merasa puas... dan akhirnya anda tidak berhenti melakukannya kerana anda telah ketagihan....

macam dulu... imabiz selalu update blog imabiz... informasi yang bermanfaat kene ada... jangan iklan semata-mata sahaja... sebab dorang yang search diinternet nie perlukan maklumat yang mereka kehendaki... anda semestinya minimizekan iklan di blog anda ( nasihat ini ditujukan khas untuk imabiz juga.. sebab dah ade yang sound kata blog imabiz skrg nie penuh iklan je) so... imabiz sendiri akan mengurangkan pengiklanan diblog imabiz... memang betul iklan adalah satu cara pendapatan untuk blog... tetapi kene kurangkan... imabiz berikan contoh... kita nak mempromosikan produk digital sebagai contoh panduan setup wordpress... so.. kita boleh menulis teknik atau cara untuk install wordpress dan dibahagian bawah artikel tersebut.. baru kita selitkan link affiliate atau link produk tersebut... so.. jangkaan kita adalah pembaca akan dapat info yang bermanfaat dan jika mereka masih kurang faham mereka boleh membeli produk yang kita iklankan... imabiz selalu hanya mempromosikan produk tersebut... so.. nampak sgt beriklan ( my mistake)

jika anda tidak mengetahui apa yang anda ingin lakukan... jadi... displinkan diri anda... buat research.. banyak bertanya... dulu imabiz sendiri adalah zero dalam bidang ini... tetapi imabiz kuatkan semangat dan kata pada diri imabiz ( kenapa dorang boleh imabiz tak boleh? )... sejak tue imabiz banyak bertanya pada rakan2 online dan mereka semualah yang mengajar imabiz... thank all very much.. ( macam ucapan masa dapat anugerah artis popular la pulak ) satu je imabiz nak beri tip " Benda tu nampak susah kalau kita tak tak tahu, nanti dah tau... seronok puas dan ketagihan nak buat lagi dan lagi dan lagi"

so.. imabiz harap apa sahaja anda buat... buatlah sehingga anda rasa seronok... puas dan akhirnya ketagihan kearah yang positif... kalau kearah negetif tue... tinggal2kanlah... thank semua kerana sudi membaca.....

2 comments:

NICETEAMRO on October 10, 2011 at 8:20 AM said...

1. Laman Iklan Percuma Malaysia Terbaik!
2. Malaysia Blog Directory!
3. Sistem Andaforex
4. Laman Iklan Percuma Singgahiklan!
5. Greatest Free Advertising Malaysia
6. Laman Iklan Online Malaysia
7. Iklan Percuma Online Internet Di Malaysia
8. Story Blog
9. Free Download Movies Blog

sherlina halim on July 11, 2015 at 2:20 PM said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Post a Comment

 
"Semoga Tahun 2011 Menjadikan Kita Lebih Baik Dari Tahun Sebelum-Sebelumnya"
" Suatu Kejayaan Yang Dikecapi Dengan Kepayahan Lebih Nikmat Daripada Suatu Yang Mudah Di Perolehi... Untuk Mencapai Kejayaan Bukanlah Suatu Yang Mudah.. Perlu Perancangan Dan Perlaksaan Yang Rapi.. Sekali Gagal Bukan Bermakna Gagal Selamanya... Bangkit Dan Teruskan Perjuangan... Pasti Cahaya Gemilang Akan Kelihatan... "
" Belajar dan Terus Belajar Adalah Penting Dalam Hidup Ini... Untuk Mencapai Kejayaan, Belajarlah Untuk Memantapkan Lagi Pengetahuan Di Dada... Bila Sudah Berilmu... Praktikkanlah Supaya Kita Lebih Mahir Dan Tidak Lupa.. Bila Sudah Berjaya.. Janganlah Sombong... Kongsilah Ilmu Bersama-sama.. "

Blog Imabiz Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template