Thursday, December 24, 2009

BahasaInggeris.Com - Panduan Praktikal Menguasai Bahasa Inggeris Cara Mudah

Salam sejahtera... hari nie adalah sambutan hari krismas... umat Islam tidak menyambut perayaan ini... tetapi dah diisytiharkan cuti.. jadi ramailah yang cuti... yela... kan Satu Malaysia.. jadi semua perayaan disambut dengan saksama....

Hari ini imabiz nak berkongsi satu panduan yang berguna untuk kita semua... BahasaInggeris.Com - Panduan Praktikal Menguasai Bahasa Inggeris Cara Mudah... panduan ini telah dihasilkan atau hasil karya saudara Abdul Hafiz bin Lidin @ Khlidin..
Mari kita cuba lihat serba sedikit pesanan saudara Abdul Hafiz bin Lidin @ Khlidin tentang produk ini :

Assalamualaikum & Salam Hormat,

Kelemahan penguasaan Bahasa Inggeris di kalangan para pelajar dan graduan tidak habis-habis diperkatakan di media-media massa mahupun media cetak hingga ke hari ini. Ibu bapa pening, guru-guru bahasa Inggeris pening, pengetua-pengetua pening, Menteri Pelajaran pening, Menteri Pengajian Tinggi pening, majikan pening dengan tahap penguasaan Bahasa Inggeris yang masih lemah dikalangan pelajar-pelajar dan graduan-graduan terutamanya yang berbangsa Melayu.

Dato' Rafeah Salim, Bekas Naib Canselor Universiti Malaya dalam satu temubual oleh International Herald Tribune dipetik sebagai berkata, "The cause of the underemployment I'll give you one reason for it: English. The only industry that's really using Bahasa is the government service." ("Punca pengangguran saya berikan satu sebab iaitu Bahasa Inggeris. Industri yang menggunakan Bahasa Melayu hanyalah perkhidmatan kerajaan.")

Alangkah ruginya setelah bertahun-tahun menghabiskan wang ringgit, masa dan tenaga menuntut ilmu di menara gading, tidak mampu memperoleh pekerjaan yang baik selepas tamat pengajian hanya kerana masalah bahasa. Apa sebenarnya yang berlaku? Susah sangatkah belajar Bahasa Inggeris? Siapa yang seharusnya dipersalahkan? Adakah guru-guru bahasa Inggeris? Kementerian Pelajaran Malaysia? Atau pelajar itu sendiri??

Kawan-kawan,

Hari ini jika anda merasakan yang diri anda masih lemah berbahasa Inggeris, tidak mengapa. Jangan rasa malu atau rendah diri. Saya amat memahami anda kerana saya pernah berada dalam situasi anda suatu ketika dahulu. Saya tidak dilahirkan sebagai seorang yang genius.

Saya pernah gagal dalam peperiksaan bahasa Inggeris selama dua kali berturut-turut dan mendapat tempat yang terakhir di dalam kelas! Saya juga tidak belajar di sekolah aliran Inggeris, bukan juga berdarah kacukan Melayu-Inggeris, mahupun berjiran dengan Sir Alex Ferguson! Pendek kata saya kurang pendedahan dengan bahasa Inggeris. Biarpun begitu saya masih boleh menguasai Bahasa Inggeris dengan baik. Saya juga pernah bekerja di syarikat GLC gergasi tanah air yang mana saya dikehendaki berkomunikasi dalam bahasa Inggeris setiap hari dengan pelanggan!


Sebuah ebook yang menggunakan pendekatan motivasi untuk menerangkan bagaimana anda boleh menguasai Bahasa Inggeris dengan baik beserta tip-tip tertentu yang PERTAMA di pasaran!

Apa manfaat buku ini kepada anda?

Anda akan didedahkan kepada:
5 sebab utama kenapa anda lemah bahasa Inggeris.
3 strategi untuk menguasai bahasa Inggeris.
Persiapan-persiapan penting yang perlu dilakukan sebelum belajar bahasa Inggeris.
3 tip mudah untuk memahami tulisan-tulisan berbahasa Inggeris.
3 tip mudah bagaimana hendak menjadi Penulis Bahasa Inggeris Super!
Beberapa kaedah untuk menguatkan ingatan anda terhadap perkataan yang anda hafal.
Panduan memilih kamus yang baik untuk menguasai bahasa Inggeris

5 syarat untuk mahir BERKOMUNIKASI dalam bahasa Inggeris.
Teknik membina KEYAKINAN DIRI semasa ingin bercakap bahasa Inggeris.


Cara bagaimana anda boleh bercakap bahasa Inggeris secara spontan tanpa berfikir terlebih dahulu.


Ajaran-ajaran songsang guru-guru Bahasa Inggeris anda di sekolah dalam menguasai KOMUNIKASI BAHASA INGGERIS!Apa pendapat imabiz tentang produk atau panduan nie?

secara peribadi, imabiz mengsyorkan panduan yang memang amat berguna untuk sesiapa sahaja tidak kira yang sudah pakar berbahasa inggeris ataupun yang masih lemah... imabiz sendiri memang lemah dalam penguasaan bahasa inggeris nie... jadi kalau nak berkomunikasi dalam bahasa inggeris jadi malu pulak... jadi dengan panduan ini.. dapat memperbaiki segala teknik atau pertuturan dalam bahasa inggeris.. untuk pelajar memang imabiz galakkan memilikinya kerana sekarang mata pelajaran atau subjek dah banyak dalam bahasa inggeris.. sebelum kita memnguasai subjek tersebut.. baik kita menguasai bahasa inggeris dahulu... bagi yang buat duit online pula.. boleh buat duit gak nie.. bile dah kuasai bahasa inggeris boleh la buat service atau perkhidmatan terjemahan.. duit tue...

Jadi mari miliki Panduan Menguasai Bahasa Inggeris Cara Mudah ini sekarang...

Untuk Maklumat Lanjut Sila Klik DI SINI

0 comments:

Post a Comment

 
"Semoga Tahun 2011 Menjadikan Kita Lebih Baik Dari Tahun Sebelum-Sebelumnya"
" Suatu Kejayaan Yang Dikecapi Dengan Kepayahan Lebih Nikmat Daripada Suatu Yang Mudah Di Perolehi... Untuk Mencapai Kejayaan Bukanlah Suatu Yang Mudah.. Perlu Perancangan Dan Perlaksaan Yang Rapi.. Sekali Gagal Bukan Bermakna Gagal Selamanya... Bangkit Dan Teruskan Perjuangan... Pasti Cahaya Gemilang Akan Kelihatan... "
" Belajar dan Terus Belajar Adalah Penting Dalam Hidup Ini... Untuk Mencapai Kejayaan, Belajarlah Untuk Memantapkan Lagi Pengetahuan Di Dada... Bila Sudah Berilmu... Praktikkanlah Supaya Kita Lebih Mahir Dan Tidak Lupa.. Bila Sudah Berjaya.. Janganlah Sombong... Kongsilah Ilmu Bersama-sama.. "

Blog Imabiz Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template