Monday, December 14, 2009

Blogwalking - Jenguk Blog Orang Lain

Salam sejahtera... harap rakan2 imabiz dan pengunjung blog ini sihat belaka... mase cuti sekolah nie ramai yang mengambil kesempatan untuk menjadi raja sehari atau menamatkan zaman bujang mereka... jadi imabiz nie sibuk la skit.. turut serta dalam memeriahkan majlis perkahwinan yang banyak tak terkire nie... bukan buat ape pun imabiz nie.. menyibuk jer.. hehe..ape pun kepada pengantin baru sume.. imabiz doakan Selamat Pengantin Baru.. Semoga Kekal Ke Akhir Hayat...



Berbalik kepada tajuk post nie... imabiz nak bagi tips nak tarik trafik atau pengunjung yang menjadi salah satu cara imabiz... BLOGWALKING.. atau jalan-jalan ke blog orang lain... macam mana leh tarik trafik lak.?? hah... cara yang paling berkesan adalah meninggalkan jejak atau bau kita di blog yang kita lawat tue... Macam mana cara nak tinggalkan jejak lak...?? dengan cara meninggalkan comment kita di post yang kita baca... jangan lah buat comment spam lak... nie memburukkan reputasi kita lak.. kita beri comment yang bernas dan menarik.. supaya orang yang membaca komen kita pun akan tertarik...

Selain itu, dengan shoutmix atau box chat yang tersedia tue.. tinggalkan lah pesanan kita dibox tersebut... di box tersebut biasenye kita kene letak name, link url dan pesanan kita... jadi kalau orang tertarik membaca pesanan kita, mereka mungkin akan klik link kita..

salah satu cara lagi, adalah dengan follow blog tersebut... dengan follow blog tersebut.. gambar kita dan butiran mengenai blog kita akan tertera di sana dan memungkinkan pengunjung klik link kita dan mengunjungi blog kita pula...

Jadi kesimpulannya... selain kita melawat blog orang lain untuk membaca dan menambah ilmu kita, kita dengan sendirinya boleh menarik pengunjung ke blog kita juga... Selamat Mencuba...

Jika Post nie bagus jangan lupa klik button thank k... semoga berjumpa lagi...

2 comments:

Zikr the Jalanan Sepi Perantau on December 15, 2009 at 1:48 PM said...

setuju...

imabiz on December 15, 2009 at 9:53 PM said...

ai..??? setuju jer... kalau setuju tue.. jom kite mkn dulu...

Post a Comment

 
"Semoga Tahun 2011 Menjadikan Kita Lebih Baik Dari Tahun Sebelum-Sebelumnya"
" Suatu Kejayaan Yang Dikecapi Dengan Kepayahan Lebih Nikmat Daripada Suatu Yang Mudah Di Perolehi... Untuk Mencapai Kejayaan Bukanlah Suatu Yang Mudah.. Perlu Perancangan Dan Perlaksaan Yang Rapi.. Sekali Gagal Bukan Bermakna Gagal Selamanya... Bangkit Dan Teruskan Perjuangan... Pasti Cahaya Gemilang Akan Kelihatan... "
" Belajar dan Terus Belajar Adalah Penting Dalam Hidup Ini... Untuk Mencapai Kejayaan, Belajarlah Untuk Memantapkan Lagi Pengetahuan Di Dada... Bila Sudah Berilmu... Praktikkanlah Supaya Kita Lebih Mahir Dan Tidak Lupa.. Bila Sudah Berjaya.. Janganlah Sombong... Kongsilah Ilmu Bersama-sama.. "

Blog Imabiz Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template